Zdroj: https://vaclavpech-fanclub.cz/tiskove-zpravy/vaclav-pech-jun.vpribrami-nakonec-stribrny  •  Vydáno: 4.10.2016 17:47  •  Autor: admin

Václav Pech jun. v Příbrami nakonec stříbrný

Václav Pech jun. v Příbrami nakonec stříbrný

Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 4.10.2016
Takto dramatický průběh Rallye Příbram už dlouho nepamatují ani velcí pamětníci automobilových soutěží. Letošní 37. ročník Rallye Příbram nabídl divákům velkou podívanou o boj na stupních vítězů až do posledních metrů soutěže.

Posádka EuroOil – invelt teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel startující s Porsche 911 GT3 vstoupila do soutěže ve velkém tempu a rychlý charakter tratí atraktivnímu Porsche vyhovoval. „Po Barum Rallye jsme opět udělali na autě nějaké novinky v nastavení podvozku, aby více vyhovoval i zdejším tratím. Jede se velmi rychle a já si s naším Porsche začínám více věřit i v rychlých zatáčkách,“ říkal v úvodu soutěže Václav Pech jun., který s Petrem Uhlem v první etapě Rallye Příbram vyhrál sedm z osmi rychlostních zkoušek, a do uzavřeného parkoviště v cíli první etapy odevzdával své Porsche na vedoucí pozici před svými pronásledovateli. První etapa EuroOil – invelt teamu vyšla naprosto podle představ a vše, včetně pěkného počasí, hrálo plzeňské posádce do karet.

I v první sekci nedělní etapy Pech s Uhlem pokračovali v nastoleném tempu a první dva měřené úseky vyhráli.  Jejich Porsche rychlostními zkouškami Rallye Příbram doslova prolétalo a nadšení diváci si užívali rychlou jízdu plnou smyků. Bohužel v samém závěru soutěže začalo pršet a trať po dlouhém suchu se stala velice kluzkou, což pro PORSCHE není nic dobrého. „Začali jsme ztrácet ve výjezdech ze zatáček, kde jsme prohrabali spoustu času a ani na rovinách jsem nemohl využít plný výkon motoru, abych nedostal smyk. V tomhle počasí jsme na čtyřkolky ztráceli a Honza Dohnal na Fordu Focus WRC se dostal před nás. Snažili jsme se s Petrem, co to šlo, ale rychleji jsme jet nedokázali. Z druhého místa zklamaní nejsme, ale tentokrát se viděli výš. Auto fungovalo celou soutěž bezchybně a vyzkoušeli jsme si i nové nastavení. Příbramí pro nás skončila letošní sezóna, která byla po několika úspěšných letech zase učednická. Děkuji všem partnerům i týmu za podporu a všem, včetně našich skvělých fanoušků, se kterými se ještě rádi uvidíme na tradičním Setkání mistrů v Sosnové a pak na Pražském Rallysprintu,“ uzavírá Václav Pech jun..