Zdroj: https://vaclavpech-fanclub.cz/tiskove-zpravy/vaclav-pech-jun.druhy-na-rallye-bohemia  •  Vydáno: 4.7.2017 9:59  •  Autor: admin

Václav Pech jun. druhý na Rallye Bohemia

Václav Pech jun. druhý na Rallye Bohemia

Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 4.7.2017
Při pátém startu v mistrovství České republiky posádka EuroOil – invelt teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel vybojovala opět druhou příčku na stupních vítězů. Ze slavné Rallye Bohemia si tak plzeňská dvojice odváží cenné body a stejná příčka jim patří i v průběžném hodnocení MČR.

Letošní Rallye Bohemia citelně ovlivnilo proměnlivé počasí, kdy snad ani na jedné rychlostní zkoušce nebyly stejné podmínky. „Na některých rychlostkách bylo na začátku mokro, v půlce sucho a na konci pršelo. Prostě něco strašně těžkého jet co nejrychleji a neudělat chybu. Hlavně díky perfektním informacím od našich špionů, se nám dařilo vyhnout se větším „krizovkám“ a neustále bojovat na špičce. Především ve druhých průjezdech jsme se mohli dokonale spolehnout na to, že víme, jak erzeta vypadá a nikde jsme se nenachytali na zrádné místo s vytahaným blátem,“ říká Václav Pech jun.

Už od třetí rychlostní zkoušky se  Pech s Uhlem usadili na druhé příčce, kterou pak udrželi až do samotného závěru. „Hned v úvodní rychlostní zkoušce jsme ale málem skončili. Byla to městská vložka ulicemi Boleslavi, která se jela na dvě kola. V závěru prvního kola se mně podařilo tak překvapivě rychle projet zpomalovací retardér, že jsem zapomněl zatočit do druhého okruhu a zamířil k cílové fotobuňce. To by znamenalo konec závodu. Naštěstí Petr odvedl „svoji práci“ tak pohotově, že jsem se na ruční brzdu stačil otočit a s minimální ztrátou vrátit zpět na trať,“ popisuje drama v úvodu  a chválí Pech svého spolujezdce.

Za celý EuroOil-invelt team gratulujeme našim soupeřům Honzovi Kopeckému s Pavlem Dreslerem  k zisku titulu mistrů ČR, který si zde vítězstvím potvrdili,“ uzavírá v cíli Rallye Bohemia stříbrný Václav Pech jun., kterého teď čeká start na  Barum Czech Rallye ve Zlíně na konci srpna.