Zdroj: https://vaclavpech-fanclub.cz/tiskove-zpravy/eurooil-invelt-team-na-krumlove-stribrny  •  Vydáno: 21.5.2018 21:52  •  Autor: admin

EuroOil-invelt team na Krumlově stříbrný

EuroOil-invelt team na Krumlově stříbrný

Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 21.5.2018
Velice těžký ročník českokrumlovské rallye absolvovaly soutěžní posádky o uplynulém víkendu. Silná bouřka zdramatizovala úvod závodu. EuroOil – invelt team s Václavem Pechem jun. a Petrem Uhlem očekávali během závodu dešťové přeháňky a na tuto situaci byli dobře připraveni. Jak variantami mokrého nastavení podvozku, tak i pneumatikami a v pohotovosti byli také meteorologové.

„Na normální déšť ano, ale na to co se dělo v první sekci závodu, se připravit nešlo. Čekalo se, že rychlostní zkoušky budou mokré, nebo na nich bude doznívat májový deštík, místo toho nás z bouřkového mraku, který se vytvořil během několika minut zastihla nečekaná průtrž. Bylo obtížné druhou rychlostku „Ján“ vůbec projet, chvilkami bylo tolik vody, že nebylo poznat, zda jedeme ještě po silnici, nebo jsme někde mimo. Na rovinách, kde bychom normálně letěli 180km/h jsme přitom nemohli auto udržet na cestě v rychlosti  přes 60km/h,“ popisuje drama v úvodu závodu V. Pech. Ten společně s Petrem Uhlem opanoval v těžkých podmínkách první etapy druhou pozici, kterou upevnil velice rychlou jízdou na nočních rychlostních zkouškách.



Trať druhé etapy zůstávala po deštích v lesních úsecích mokrá a kluzká. Místy bylo na cestě naplaveno i dost bláta a písku. „Ráno jsme netrpělivě čekali na zprávy našich špionů. Táta s Jardou Palivcem pečlivě zaznamenali každou naplaveninu na trati a společně jsme vymysleli nejvhodnější obutí pro dané podmínky. V druhé etapě jsem se rozhodl trochu zvolnit a soustředit se na udržení druhého místa a možná o trochu pomalejší jízda zachránila statného srnce před střetem s naší Fiestou a nám ušetřila nákup hodně drahých dílů,“ popisuje Václav Pech jun., který s Petrem Uhlem a EuroOil-invelt teamem obsadili na jihu Čech druhé místo za továrním teamem Škodovky.

Mistrovství České republiky v rallye bude pokračovat 15. - 16. června v jihomoravských Hustopečích.