Zdroj: https://vaclavpech-fanclub.cz/tiskove-zpravy/pech-suhlem-vhustopecich-neodstartovali  •  Vydáno: 19.6.2018 12:11  •  Autor: admin

Pech s Uhlem v Hustopečích neodstartovali

Pech s Uhlem v Hustopečích neodstartovali

Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 19.6.2018
EuroOil-invelt team s posádkou Václav Pech jun. – Petr Uhel musel odstoupit z rallye Hustopeče ještě před startem. Plní očekávání na novinky, které se povedly vymyslet na speciálu Ford Fiesta R5 v posledním měsíci, odjížděl EuroOil–invelt team do Hustopečí.

Bohužel již při prvním průjezdu shakedownu (zkušební rychlostní zkouška před startem) se začaly z motoru Fiesty valit oblaka kouře. „Myslel jsem, že máme něco mezi levým předním kolem a blatníkem, občas se stane, že se tam zasekne kus klacku a pak se začne pálit pneumatika. Ale necítili jsme s Petrem žádný zápach. Opatrně jsme dojeli do servisu a cestou pečlivě kontrolovali tlak oleje a teploty. Zde se potvrdilo nejhorší. Propálený píst na prvním válci,“ popisuje zdrcený Pech.

S největší pravděpodobností došlo k poruše vstřiku benzinu, který do prvního válce dával měně paliva než měl. Tím docházelo při hoření chudé směsi k větší teplotě a propálení pístu. „To je závada, kterou nejsme schopni za čtyři hodiny, které zbývaly do startu, opravit. Jirka Jírovec, který byl připraven startovat v Hustopečích s „naším“ předloňským Porsche, nabídl velice sportovní gesto, abychom jeli s jeho autem, a on tento závod oželí. Svůj bleskový nápad ihned zavolal tátovi a než ten to stačil pochopit, tak jak to u Jirky bývá, zavěsil a začal jednat. Pro záchranu našich bodů do šampionátu by to bylo skvělé řešení. Bohužel ani toto nevyšlo. Bylo již po technických přejímkách a jakákoli změna je možná jen do konce přejímek,“ přibližuje dění před startem Pech.



Celý Eurooil-invelt team teď intenzivně pracuje na novém motoru. Jeho složení, odbrždění a vyzkoušení se musí stačit udělat do týdne, rallye Bohemia se startuje již 30. června! Držte nám palce.